ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

COMMUNITY

Το Authentic Beauty Movement ενθαρρύνει τις γυναίκες να εκφράσουν την προσωπική τους αυθεντική ομορφιά και να τολμήσουν να είναι ο εαυτός τους. Η ομορφιά δεν είναι τόσο μια διεθνής αξία, όσο μια αξία που επηρεάζεται από τον εκάστοτε πολιτισμό. Επιπλέον, η φυσική υφή των μαλλιών και άλλα φυσικά χαρακτηριστικά επηρεάζουν το ποια look είναι δημοφιλή και ποια μπορούν να επιτευχθούν αβίαστα.

Αυθεντικά Μαλλιά και Ομορφιά στην Ινδία, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία

Στις περισσότερες Ασιατικές κουλτούρες, τα μακριά μαλλιά και ηανοιχτόχρωμη επιδερμίδα αποτελούν τις κοινές βάσεις πάνω στιςοποίες παραλλάσσονται ανά περιφέρεια οι παραδοσιακές αντιλήψειςγια την ομορφιά. Ενώ υπάρχουν αρκετές διαφορές μεταξύ χωρώνκαι κουλτούρας, ένα αψεγάδιαστο πρόσωπο πλαισιωμένο απόπλούσια, σκουρόχρωμα, υγιή, λαμπερά μαλλιά θεωρείται ευρέως όμορφο.Το μάκρος και το πάχος των μαλλιών θεωρείται πολύ σημαντικόσε χώρες όπως η Ινδία, όπου τα μακριά μαλλιά είναι η επιτομή της θηλυκότητας.

Ο πολύ ανεπτυγμένος κλάδος ομορφιάς της Νότιας Κορέας(K-Beauty) επηρεάζει τις τάσεις παγκοσμίως, αλλά παραμένειπαραδοσιακός όσον αφορά στα μαλλιά. Όπως και στο διαδεδομένοσύστημα ομορφιάς 10 βημάτων, η πραγματική ομορφιά έγκειταιστα καθαρά και υγιή μαλλιά, οπότε είναι ουσιαστική η χρήση τωνκατάλληλων προϊόντων για τον κάθε τύπο μαλλιών.Στην Ιαπωνία τα πολύ μακριά μαλλιά και η πολύ ανοιχτόχρωμηεπιδερμίδα ήταν τα επιθυμητά χαρακτηριστικά κατά την περίοδοHeian, που διατηρεί ακόμη και σήμερα της επιρροές της. Παρ’ όλααυτά, η σημερινή τάση είναι τα πιο κοντά μαλλιά - και το έντονοχρώμα. Μπορούμε να συναντήσουμε καρέ με ίσιες αφέλειες σε όλατα χρώματα του ουράνιου τόξου. Κλιμακωτά και ασύμμετρα, ακραίακαι πειραματικά στυλ είναι όλα δημοφιλή, ιδιαίτερα στην street style πρωτεύουσα, το Tokyo.Κάτι στο οποίο οι γυναίκες της Ασίας δίνουν ιδιαίτερη σημασία είναιη προστασία από τις ακτίνες UV. Έχοντας επίγνωση των επιπτώσεωντου ηλίου, δεν προστατεύουν μόνο την επιδερμίδα τους από τη
φθορά και το μαύρισμα - προτιμώντας τη σκιά, φορώντας ένα καπέλο ή έχοντας απλώς μαζί τους μια ομπρέλα για τον ήλιο προστατεύουν εξίσου και τα μαλλιά τους. Μπορείτε να τελειώνετε οποιοδήποτε στυλ με ένα hairspray που περιέχει Benzophenone-4 για να προστατεύετε τα μαλλιά από τις ακτίνες UV.

Αυθεντικά Μαλλιά και Ομορφιά στην Ινδία, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία
Αυθεντικά Μαλλιά και Ομορφιά στην Αυστραλία:

Αυθεντικά Μαλλιά και Ομορφιά στην Αυστραλία:

Οι γυναίκες της Αυστραλίας έχουν μεγαλώσει με επίγνωση τωνεπιπτώσεων του ηλίου, αλλά αντί να αναζητούν μια πιο χλωμή χροιά, η ιδέα τους για την ομορφιά είναι ένα ασφαλές, λαμπερό μαύρισμα που επιτυγχάνεται από ένα εξωστρεφές lifestyle σε συνδυασμό με τα καλύτερα προϊόντα προστασίας από τον ήλιο. Είναι εύκολο για τις Αυστραλές να είναι αυθεντικές καλλονές της παραλίας όταν το 85% του πληθυσμού ζει εντός 50km από τη θάλασσα. Δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από μια βουτιά στη θάλασσα για να πετύχουν ένα ανέμελο beach salt look και φυσικές ανταύγειες.Για να διατηρήσουμε την υγιή όψη των μαλλιών, μια θρεπτική σειράπεριποίησης, όπως η σειρά Replenish για ταλαιπωρημένα μαλλιά,μπορεί να προσφέρει την απαραίτητη φροντίδα για τα μαλλιά

Αυθεντικά Μαλλιά και Ομορφιά στη Σκανδιναβία: 

Ο ήλιος και η ζέστη δεν αποτελούν πρόβλημα για το μεγαλύτερομέρος του χρόνου στη Βόρεια Ευρώπη, αλλά οι μεγάλοι, δύσκολοιχειμώνες και το έντονο κρύο που τους συνοδεύει στους εξωτερικούςχώρους, σε συνδυασμό με τον ξηρό, ζεστό αέρα στους εσωτερικούςχώρους είναι αρκετά επιβλαβείς για τα μαλλιά και την επιδερμίδα.Μια διατροφή πλούσια σε υγιεινά, απαραίτητα λιπαρά οξέα σεσυνδυασμό με ενυδατικά προϊόντα ομορφιάς είναι ιδανικά για ένααγαπημένο Σκανδιναβικό τελετουργικό ομορφιάς: τη Σάουνα. Έχειεξαιρετικά αποτελέσματα για μια λαμπερή επιδερμίδα ενώ μπορείτενα την αντιμετωπίσετε και ως μια συνεδρία υψηλής θερμοκρασίας για εντατική περιποίηση στα μαλλιά.Όταν φτάνει το καλοκαίρι, τα μακριά μαλλιά είναι απαραίτητα για τα πανέμορφα χτενίσματα με πλεξούδες που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή.Στα μέσα του καλοκαιριού, όταν η ήλιος δεν δύει (σχεδόν) ποτέ, οιγυναίκες της Σουηδίας - και ορισμένες φορές και οι άνδρες - φορούν
αγριολούλουδα ανάμεσα στις χαλαρές τους πλεξούδες. Είναι ένα look που τυγχάνει να είναι μια από τις τωρινές τάσεις, αλλά είναι και ένας διαχρονικός τρόπος να αναδείξουμε τη φυσική ομορφιά των μαλλιών. 

Αυθεντικά Μαλλιά και Ομορφιά στη Σκανδιναβία:
Αυθεντικά Μαλλιά και Ομορφιά στη Γαλλία

Αυθεντικά Μαλλιά και Ομορφιά στη Γαλλία

Τα εγχειρίδια συμβουλών σχετικά με το πώς να κάνουμε κάτι όπωςτο κάνουν οι Γαλλίδες αποτελούν πλέον από μόνα τους μια ειδικήκατηγορία. Δεν μπορούμε παρά να αναρωτιόμαστε για τη διατροφή,τον τρόπο ζωής, τη μόδα, τα μαλλιά και τα μυστικά ομορφιάς τωνγυναικών της Γαλλίας. Σε γενικές γραμμές, μεταφράζεται στο "τολιγότερο είναι καλύτερο" και το να "προσπαθούμε να φαίνεται σαννα μην έχουμε καταβάλει προσπάθεια". Αυτός ο κανόνας ισχύει τόσο για την φροντίδα της επιδερμίδας όσο και για το στυλ των μαλλιών.Το καθόλου μακιγιάζ και τα ανακατεμένα μαλλιά είναι η εμφάνισηκατατεθέν των κομψών Parisiennes από την Françoise Hardy καιτη Jane Birkin έως τη Vanessa Paradis και τη Marion Cotillard. Γιανα πετύχετε αυτό το look, χρειάζεστε άψογη επιδερμίδα και υγιή,σωστά κομμένα μαλλιά. Κάντε ένα κούρεμα με υφές που επιτρέπουνφυσική κίνηση στα μαλλιά και φαίνεται κομψό ακόμη και όταν είναιεντελώς ατημέλητο. Για μια αόρατη πινελιά που κάνει τα μαλλιά
ευκολοχτένιστα και λεία χωρίς να φαίνονται "στημένα", δοκιμάστε το flawless primer. Ψεκάστε το πριν στεγνώσετε τα μαλλιά, στη συνέχεια απλά περάστε τα δάχτυλά σας ανάμεσα και είστε έτοιμες. Για ακόμα πιο αβίαστο look, προσθέστε λίγη shaping cream στα μαλλιά σας, δημιουργήστε πλεξούδα και αφήστε το να στεγνώσει φυσικά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αυθεντικά Μαλλιά και Ομορφιά στο Μεξικό και τη Βραζιλία

Ένα από τα πιο αποτελεσματικά μυστικά που πρέπει να υιοθετήσουμε από τις αδελφές μας στη Νότια Αμερική είναι ο ύπνος ομορφιάς, γνωστός και ως "σιέστα". Η συνήθεια αυτή, προέρχονταν από την Ισπανία, αλλά διέσχισε τον ωκεανό. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε τα επίπεδα ενέργειας και να δώσετε στον εαυτό σας μια φρέσκια όψη από το να ξαπλώσετε για έναν σύντομο ύπνο το απόγευμα όπως κάνουν στην Κόστα Ρίκα, στον Ισημερινό και στο Μεξικό.

Η αντίληψη για την ομορφιά που επικρατεί στο Μεξικό έχει επιρροές και στη Βόρεια Αμερική, με τις υποκουλτούρες Latina, Chola και Chicana να ταξιδεύουν χωρίς σύνορα. Αυτά παραμένουν μέχρι σήμερα, αλλά επαναπροσδιορίζονται χάρη στο κίνημα Xicana, το οποίο αμφισβητεί τα αρχέτυπα της ομορφιάς της Λατινικής Αμερικής. Περιλαμβάνει την ανάλυση των παραδοσιακών ιδεών για το τι κάνει μια γυναίκα όμορφη και κατά πόσον τα στενά ιδεώδη σχετικά με την ομορφιά μπορεί να είναι περιοριστικά. Παρ’ όλα αυτά, πολλές γυναίκες Xicana προσπαθούν να είναι αυθεντικές, ενσωματώνοντας την κληρονομιά τους, συμπεριλαμβανομένων των αυτόχθονων στοιχείων, στο στυλ τους και υπερήφανα φορώντας στυλ που τονίζουν τα ογκώδη, βαριά μαλλιά τους. Η εμφάνισή τους συχνά αποδίδει φόρο τιμής στη φεμινιστική εικόνα της Frida Kahlo, η οποία με τη σειρά της στράφηκε προς τη μητριαρχική κοινωνία του Tehuantepec για να αντλήσει έμπνευση για τα μαλλιά, την ομορφιά και τη μόδα.

Οι Αμερικανίδες νότια του ισημερινού γενικά εκτιμούν τα μακριά,κυματιστά και ογκώδη μαλλιά, συχνά ενισχυμένα με ανταύγειεςφυσικών αποχρώσεων. Για παράδειγμα, αν θέλετε να μάθετεποια looks είναι trending στην παραλία Ipanema, δείτε απλώςτο supermodel Gisele Bündchen και τους Άγγελους της Victoria’sSecret στη Βραζιλία που ακολούθησαν τα βήματα της Adriana Lima.
Ωστόσο, στη Βραζιλία υπάρχει υγρασία, κι έτσι οι θεραπείες κατά του φριζαρίσματος είναι εξίσου σημαντικές με τα θρεπτικά σαμπουάν και τα conditioner. Το Velaterapia, επίσης γνωστό ως candle cutting, δίνει ένα εντελώς καινούριο νόημα στο κλισέ της φλογερής ομορφιάς της Λατινικής Αμερικής. Η τεχνική που διαδόθηκε παγκοσμίως από τα Βραζιλιάνικα μοντέλα και τα αξιοζήλευτα μαλλιά τους περιλαμβάνει την καύση της ψαλίδας με ένα κερί, κάνοντας ένα κόψιμο χωρίς να χάσουν μήκος. Αν αυτή η τεχνική σας τρομάζει, μπορείτε να αρκεστείτε σε ένα σύστημα περιποίησης. 

Αυθεντικά Μαλλιά και Ομορφιά στο Μεξικό και τη Βραζιλία
Αυθεντικά Μαλλιά και Ομορφιά στην Τανζανία και τη Νιγηρία

Αυθεντικά Μαλλιά και Ομορφιά στην Τανζανία και τη Νιγηρία

Η αφρικανική ήπειρος φιλοξενεί πληθώρα εθνών, πολιτισμών καιπροτύπων ομορφιάς. Σε πολλά από τα πιο ζεστά μέρη της Αφρικής, γυναίκες έχουν παραδοσιακά διατηρήσει τα μαλλιά τους κοντά, τόσο για πρακτικούς όσο και αισθητικούς λόγους. Στην αρχαία Αίγυπτο, η αποτρίχωση ήταν μέρος της ρουτίνας ομορφιάς τόσο για τους άνδρες όσο και τις γυναίκες ενώ πολλοί φορούσαν περούκες αντί των φυσικών τους μαλλιών.

Για τους Maasai, που ζουν στην έρημο Serengeti, τα κοντά μαλλιάείναι ένα συνηθισμένο γυναικείο στυλ. Ενώ οι άνδρες πολεμιστέςφορούν αποχρώσεις που δηλώνουν το status τους, η πλειονότητατων γυναικών προτιμούν το πολύ κοντό (buzz cut), ενισχυμένο απόπολύχρωμα ενδύματα κεφαλής και κοσμήματα. Το άγριο αυτό lookέλαβε πρόσφατα μια πιο σύγχρονη παραλλαγή χάρη στην τεράστιακινηματογραφική επιτυχία του Black Panther, στο οποίο οι γυναίκεςπολεμιστές με τα ξυρισμένα μαλλιά από το φανταστικό βασίλειο του Wakanda δεν διαφέρουν και τόσο από τις γυναίκες των Maasai.

Σε άλλες κουλτούρες, οι τεχνικές για πλεξούδες και κότσους καιοι τεχνικές περιστροφής έχουν εξελιχθεί από παραδοσιακές σεμοντέρνες και έχουν διαδωθεί παντού στον κόσμο. Στη Νιγηρία,οι δημιουργοί πλεξούδων είναι ιδιαίτερα δημιουργικοί, με φαντασία
και επηρεάζονται από στυλ από διαφορετικές φυλές και εθνικότητες, όπως οι διακοσμημένες με όστρακα πλεξούδες της Γιορούμπα, οι τούφες βεντάλια των Igbo και το ψηλό στυλ των Akaba που έγινε δημοφιλές στη δεκαετία του 1960. Ένα πλεονέκτημα των στυλ με πλεξούδες είναι ότι, παρά την προσπάθεια που απαιτείται για τη δημιουργία τους, όταν το look ολοκληρωθεί, έχει μεγάλη διάρκεια και απαιτεί ελάχιστο styling αλλά πολύ περιποίηση.

Είτε έχει μαλλιά που απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα είτε εύκολα στηδιαχείριση, είτε τα φοράει με παραδοσιακό τρόπο ή με ένα ακραίομοντέρνο look, αυτό που κάνει την κάθε γυναίκα όμορφη είναι το να
νιώθει άνετα με τον εαυτό της, με ένα στυλ που λατρεύει. Το να είναι κανείς αυθεντικός είναι πανέμορφο - σε όλο τον κόσμο! 

#AUTHENTIC­BEAUTY­MOVEMENT
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ