ΜΙΝΙΜΑΛΙΣΜΟΣ

– ΜΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΖΩΗΣ

Όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα: για μια Ήρεμη και Απλή Ζωή

ΜΙΝΙΜΑΛΙΣΜΟΣ – ΜΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΖΩΗΣ

COMMUNITY

Η ζωή καμιά φορά μπορεί να γίνει πολύ έντονη,μπερδεμένη ή υπερφορτωμένη. Όταν σκεφτόμαστετο μινιμαλισμό, το πρώτο που έρχεται στο μυαλό μαςείναι το "λιγότερα". Η μινιμαλιστική τέχνη χρησιμοποιείλιγότερα χρώματα, λιγότερα μοτίβα και μικρότερασχήματα. Ο μουσικός μινιμαλισμός απαιτεί λιγότεραόργανα, πιο απλές μελωδίες και ορισμένες φορές,απόλυτη ησυχία. Στη μόδα, σημαίνει λιγότεραδιακοσμητικά, απλές γραμμές, απότομα κοψίματα,προσοχή στη λεπτομέρεια και λιγότερα χρωματικάσχέδια. Αυτό που σημαίνει πραγματικά ο μινιμαλισμόςείναι κυριολεκτικά "το λιγότερο είναι περισσότερο":Ένα μικρότερο σύνολο πιο έντονων χρωμάτων, πιοαπλά αλλά εκλεπτυσμένα σχήματα, τέχνη που αφήνειτο χώρο πιο ανοιχτό και ήσυχο, σχεδιασμός που προσκαλεί τον θεατή να σταθεί για λίγο. 

Ο μινιμαλισμός ως φιλοσοφία ζωής συνοψίζεταιστο να ζει κανείς μια απλή ζωή με λιγότερα αλλάπροσεκτικά επιλεγμένα πράγματα, λιγότερες δεσμεύσειςκαι λιγότερο θόρυβο, προκειμένου να αποκτήσειπερισσότερη διαύγεια σε αυτά που έχουν πραγματικάσημασία, περισσότερο χρόνο και περισσότερη ηρεμία.Ο μινιμαλισμός ως φιλοσοφία ζωής δεν απαιτεί ναχαρίσει κανείς όλα του τα υπάρχοντα ή να απαρνηθεί ταανθρώπινα. Αντιθέτως, ενθαρρύνει να είμαστε λιγότεροεξαρτημένοι από αντικείμενα, να εστιάζουμε σε αυτά πουέχουν πραγματική αξία, καθώς και στους ανθρώπους καιτα γεγονότα στη ζωή μας που είναι σημαντικά για εμάς.Το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι ο περιορισμός, αλλά ηελευθερία. Πως μπορεί ο μινιμαλισμός να σας βοηθήσει να ζήσετε μια ήρεμη και απλή ζωή; Μάθετε παρακάτω!

Μινιμαλισμός στο σπίτι: Λιγότερη Συμφόρηση, Περισσότερη Ηρεμία

Η Ιαπωνέζα συγγραφέας Marie Kondo έκανε το μινιμαλισμό έναinstagram lifestyle με το bestseller της Το Μαγικό της Καθαριότητας:Η Ιαπωνική τέχνη οργάνωσης και αποσυμφόρησης. Στη μέθοδο"KonMari" προτείνει μια διαδικασία στην οποία σταδιακά κρατάμεμόνο αυτά τα υπάρχοντα που μας προκαλούν χαρά. Ρεαλιστικά, οιπερισσότεροι από εμάς θα πρέπει να κρατήσουμε και ορισμέναπράγματα που δεν μας προκαλούν χαρά, αλλά είναι πρακτικά,όπως το τσιμπιδάκι, η πετσέτα για τα πιάτα και η οδοντόβουρτσα.Το συμπέρασμα είναι το ίδιο: Όταν μειώνουμε τα αντικείμενααποκτούμε περισσότερο χώρο, περισσότερη ελευθερία,περισσότερη ηρεμία και εκτιμούμε καλύτερα αυτά που έχουνπραγματική αξία. Όσο λιγότερα πράγματα έχεις, τόσο περισσότερο

Μινιμαλισμός στη δουλειά: Περισσότερη συγκέντρωση, καλύτερη δουλειά

Μπορείτε να εφαρμόσετε τη μέθοδο "KonMari" και στη δουλειά σας. Τακτοποιήστε το γραφείο σας, οργανώστε τον υπολογιστή σας, βάλτε τις εφαρμογές σε σίγαση για ορισμένα χρονικά διαστήματα και απομακρύνετε το θόρυβο ενός πολυάσχολου γραφείου με λίγη χαλαρωτική μουσική στα ακουστικά σας. Εστιάστε στις δουλειές που είναι πραγματικά σημαντικές και αποφύγετε χρονοβόρες ή ανούσιες συζητήσεις. Τέλος, απομακρύνετε τα σνακ και το κινητό τηλέφωνο που σας αποσπά την προσοχή. Σε ένα καθαρό, τακτοποιημένο περιβάλλον, με οργανωμένο πρόγραμμα, θα φέρετε τη δουλειά σας εις πέρας σε λιγότερο χρόνο και θα νιώθετε ότι είναι υπό έλεγχο.

Μινιμαλισμός στη μόδα, την τέχνη και το design: Επιλέξτε έξυπνα, δημιουργήστε περισσότερα

Ο καπιταλισμός μας ενθαρρύνει να συνδέουμε συναισθήματα, επιθυμίες και μια αίσθηση αυτοεκτίμησης σε αντικείμενα. Οι καταναλωτές παίρνουν ευχαρίστηση αγοράζοντας νέα πράγματα, επιδεικνύοντας όλα όσα έχουν στην κατοχή τους και συγκρίνοντάς τα με αυτά άλλων ανθρώπων. Ο μινιμαλισμός μπορεί να σε απελευθερώσει από την ανάγκη να αγοράζεις διαρκώς νέα ρούχα, πράγματα για το σπίτι σου και ηλεκτρικές συσκευές. Αντί γι' αυτό, σου μαθαίνει να επιλέγεις μόδα και αντικείμενα υψηλής ποιότητας, ανθεκτικά και διαχρονικά. Τα καλά επιλεγμένα κομμάτια στα οποία επενδύεις θα σου δώσουν περισσότερη ευχαρίστηση και θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, είναι πιο βιώσιμα και μέσα στα πλαίσια της φιλοσοφίας μιας μινιμαλιστικής ζωής. Μειωμένη πολυτέλεια. Μπορείς να γίνεις εξίσου δημιουργικός και να βρεις τον τρόπο να εκφράσεις τον εαυτό σου μέσα από ένα ρούχο, αντικείμενο ή ένα έργο τέχνης που έχεις δημιουργήσει με τα ίδια σου τα χέρια.

Μινιμαλισμός και αγνή ομορφιά: μικρότερη ποσότητα, μεγαλύτερη ποιότητα 

Η αγνή ομορφιά δεν είναι το ίδιο πράγμα με το μινιμαλισμό, αλλά υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία μεταξύ τους. Μινιμαλισμός σημαίνει να έχεις λιγότερα προϊόντα ομορφιάς, επιλέγοντας αυτά που είναι κατάλληλα για την επιδερμίδα σου και τον τύπο μαλλιών σου, και λειτουργικά με αγνές φόρμουλες εμπλουτισμένες με υψηλής απόδοσης συστατικά. Παρομοίως, αγνή ομορφιά σημαίνει προσεκτικά επιλεγμένα συστατικά και, ειδικότερα, συστατικά χωρίς βλαβερά στοιχεία. Στο Authentic Beauty Concept, πιστεύουμε πως ό,τι αφήνουμε έξω από τα προϊόντα μας είναι τόσο σημαντικό όσο και αυτά που συμπεριλαμβάνουμε μέσα σε αυτά. Κάθε σειρά έχει παρασκευαστεί με προσεκτικά επιλεγμένα συστατικά για τη δημιουργία αγνών και απλών, εξίσου αποτελεσματικών προϊόντων. Η αγνή ομορφιά συναντά το μινιμαλισμό στο κομμωτήριο, με μια προσεγμένη τελετουργία μαλλιών που είναι γαλήνια, χωρίς συνωστισμούς. Αυτό που μένει τελικά είναι μια εμπειρία που αξίζει να τη θυμάσαι. Για να αποσυνδέσεις και να γαληνεύσεις τον εσωτερικό σου εαυτό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ AUTHENTIC BEAUTY MOVEMENT

  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΕΥΡΕΣΗ

    Βρείτε τα προϊόντα περιποίησης και styling της Authentic Beauty Concept που εξυπηρετούν τις ανάγκες των μαλλιών σας. 

    ΠΡΟΪΟΝΤΑ 

  • SALON FINDER

    Βρείτε το πλησιέστερο σε εσάς Κομμωτήριο Authentic Beauty Concept. Εισάγετε την πόλη σας, την περιοχή ή τον ταχυδρομικό κώδικα παρακάτω.  

    PRODUCT 

#AUTHENTIC­BEAUTY­MOVEMENT
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ