Εκφράστε τον εαυτό σας - Πώς δημιουργείτε;

Εκφράστε τον εαυτό σας - Πώς δημιουργείτε;

Έξι influencers από το #authenticbeautymovement μας αποκαλύπτουν πώς ζωντανεύουν τις τις καλλιτεχνικές τους ιδέες

Ιστορίες
Ο Igor Josifovic δημιουργεί σχέδια εσωτερικών χώρων χρησιμοποιώντας φυτά
Igor Josifovic, εσείς πώς δημιουργείτε; 
 

Δεδομένου ότι έχει συγγράψει από κοινού ένα βιβλίο, διατηρεί το δικό του επιτυχημένο blog, και εργάζεται ως social media manager για διακόσμηση εσωτερικών χώρων, ο Igor Josifovic έχει πολλές πηγές έμπνευσης που του επιτρέπουν να δημιουργεί.

 1. Η δημιουργικότητα εκ των έσω: «Θέλω να εμπνέω τους άλλους όχι μόνο να αναζητούν τη δημιουργικότητα που τους δείχνω, αλλά να αναζητούν τη δική τους δημιουργική αυθεντικότητα η οποία πηγάζει από μέσα τους.»
 2. Δημιουργική έμπνευση: «Η δημιουργικότητά μου πηγάζει από μέσα μας, αλλά προέρχεται και από εξωτερικές πηγές έμπνευσης, λόγου χάρη από το διάβασμα, από τη γιόγκα ή από έναν απλό περίπατο στη φύση.»
 3. Διαίσθηση: «Νομίζω ότι όλοι μας μπορούμε να είμαστε δημιουργικοί με έναν πολύ αυθεντικό τρόπο, εάν κοιτάξουμε μέσα μας και ακούσουμε τα συναισθήματά μας.» 

Μάθετε περισσότερα για τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων με βάση τα φυτά του Igor Josifovic εδώ.

Η Jessica Skye δημιουργεί στη γιόγκα και τη μουσική
Jessica Skye, εσείς πώς δημιουργείτε;
 

Η Jessica Skye τα καταφέρνει σε όλα. Ως DJ, εξαιρετική δασκάλα γιόγκα και ιδιοκτήτρια του Fat Buddha Yoga studio έχει οργανικούς τρόπους για το πώς δημιουργεί  το εκπληκτικό έργο της. 

 1. Τέχνη και δημιουργία: «Το έργο μου είναι τέχνη και δημιουργία ταυτόχρονα. Η μουσική είναι τέχνη. Η παραγωγή είναι δημιουργία. Η δημιουργία ενός χώρου γιόγκα είναι τέχνη. Η διδασκαλία ενός μαθήματος γιόγκα είναι δημιουργία.»
 2. Συναισθηματική έμπνευση: «Δίνω έμφαση στα συναισθήματα. Εμπνέομαι από ό,τι προκαλεί συναισθήματα.»
 3. Αγνότητα και ειλικρίνεια: «H γιόγκα είναι το πιο αγνό είδος απασχόλησης και ο πιο αυθεντικός κλάδος που θα μπορούσατε να φανταστείτε. Η προσέγγισή μου στη δουλειά μου με τη μουσική και τη γιόγκα είναι αφιλτράριστη. Ό,τι βλέπετε είναι απόλυτα αυθεντικό. Έχω επίγνωση του εαυτού μου, των γύρω μου, καθώς και όσων θέλω να επιτύχω στη ζωή. Καταβάλλω κάθε προσπάθεια για να παραμείνω πιστή στον εαυτό μου και εργάζομαι με έναν τρόπο που είναι αυθεντικός για εμένα.»

Δείτε πώς η Jessica Skye βρίσκειτην έμπνευσή της στη γιόγκα, τη μουσική και τα ταξίδια. 

Η Yanina Trapachka αμφισβητεί τον παραδοσιακό ορισμό του καλλιτέχνη
Yanina Trapachka, εσείς πως δημιουργείτε; 
 

Η Yanina Trapachka είναι fashion editor από την Πολωνία και ιδιοκτήτρια πρακτορείου που αψηφά τον παραδοσιακό ορισμό του καλλιτέχνη. Ανακαλύψτε την έμπνευσή της που τη βοηθά να δημιουργεί.

 1. Αγάπη και πάθος: «Το καλύτερο στοιχείο της δουλειάς μου είναι ότι έχω την ευκαιρία να κάνω αυτό που αγαπώ, να δημιουργώ έργα που έχω ονειρευτεί και να ενεργώ πάντοτε με αληθινό πάθος. Μου αρέσει να μπορώ απλώς να λειτουργώ όπως θέλω εγώ, ενώ παράλληλα οι υπόλοιποι εμπιστεύονται το όραμά μου και πιστεύουν στη δημιουργική διαδικασία που ακολουθώ.»
 2. Ο ανθρώπινος παράγοντας: «Η μεγαλύτερη έμπνευσή μου είναι οι άνθρωποι που συναντώ, τα projects με τα οποία ασχολούμαι και τα μέρη όπου ταξιδεύω.»
 3. Η τέχνη των Social Media: «Η παραγωγή δημιουργικού περιεχομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει μετατραπεί σε μια μορφή τέχνης. Όταν βλέπω τον αντίκτυπο μιας φωτογραφίας ή ενός βίντεο που δημιουργείται και δημοσιεύεται στο Instagram, συχνά μου θυμίζει ένα μικρό έργο τέχνης.»

Μάθετε περισσότερα για τη δημιουργική ζωή της Yanina Trapachka στη Βαρσοβία. 

Οι ιδέες τέχνης και δημιουργίας της Astrid Eudeline συχνά περιστρέφονται γύρω από το χαρτί
Astrid Eudeline, εσείς πώς δημιουργείτε; 

 

Η Astrid Eudeline είναι μια φανταστική DIY blogger, στυλίστρια μόδας, δημιουργός stop motion, paper artist και συγγραφέας. Χρησιμοποιεί παραδοσιακές και δημιουργικές μεθόδους για να δημιουργεί.

 1. Τα βασικά: «Όταν θέλω να ξεκινήσω ένα DIY project, η διαδικασία που ακολουθώ είναι πολύ διαφορετική, ανάλογα με το εάν δημιουργώ κάτι που προορίζεται αποκλειστικά για εμένα ή εάν συνεργάζομαι με κάποιον άλλον. Για παράδειγμα, όταν ξεκίνησα να δουλεύω ένα paper art έργο με το Authentic Beauty Concept, γνώριζα ότι θα έπρεπε να δουλέψω με χαρτί σε απλά παστέλ χρώματα, ώστε τα αποτελέσματα να είναι μινιμαλιστικά και μοναδικά.»
 2. Εξεύρεση έμπνευσης: «Ξεκινώ καταγράφοντας τις ιδέες μου και κάνοντας μερικά πρόχειρα σχέδια. Έπειτα, μπαίνω στο διαδίκτυο για να βρω έμπνευση που ταιριάζει με τις ιδέες μου. Χρησιμοποιώ πολύ το Pinterest και μου αρέσει να δημιουργώ mood boards για να βλέπω πώς θα συνδυάσω τα διάφορα χρώματα ή υλικά.» 
 3. Δημιουργία: «Τελικά, σχεδιάζω την ιδέα μου στο χαρτί ή τη δημιουργώ στον υπολογιστή, αγοράζω ό,τι χρειάζομαι για να τη δημιουργήσω, και, μόλις έχω όλα τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία, ξεκινώ να δημιουργώ.»

Διαβάστε περισσότερα για τη χαρτοτεχνία της Astrid Eudeline εδώ. 

Ο ορισμός του καλλιτέχνηαπό την Christine Friberg είναι ανατρεπτικός
Christine Friberg, εσείς πώς δημιουργείτε;
 

Και η Christine Friberg αμφισβητεί την παραδοσιακή αντίληψη για τον ορισμό του καλλιτέχνη. Η στυλίστρια μόδας, creative consultant, club promoter και DJ από τη Σουηδία έχει μια πολύ μοντέρνα προσέγγιση σχετικά με το πώς δημιουργεί το έργο της.

 1. Ηγεσία: «Πάντοτε ήθελα να αναλάβω ηγετική θέση, να επιφέρω αλλαγές για τις πεποιθήσεις μου και να γίνω η αλλαγή που ήθελα να δω γύρω μου.»
 2. Έμπνευση για τους άλλους: «Για εμένα, η δύναμη πηγάζει από την επιθυμία να αποτελώ έμπνευση και κινητήρια δύναμη που βοηθά τους άλλους να βρουν τη δική τους δύναμη και το κίνητρο να αλλάξουν προς το καλύτερο.»
 3. Πρότυπο για τις κόρες μου: «Και ο ρόλος μου ως μητέρα δύο κοριτσιών έχει συμβάλει σημαντικά. Θέλω οι κόρες μου να γνωρίζουν ότι μπορούν να είναι και να κάνουν ό,τι θέλουν, αποτελώντας παράλληλα ένα καλό παράδειγμα. Το καλύτερο απ' όλα είναι ότι είναι υπερήφανες για εμένα επειδή χαράσσω το δικό μου δρόμο, και θα ήθελα να τις δω να ακολουθούν το ίδιο παράδειγμα.
Η Ina Lekiewicz γνωρίζει ένα από τα βασικά αιθέρια έλαια των συνθέσεων του Authentic Beauty Concept
Ina Lekiewicz, εσείς πώς δημιουργείτε;
 

Η Ina Lekiewicz είναι φωτογράφος μόδας από το Λονδίνο και δημιουργός του δικού της περιοδικού με τίτλο «Unpolished». Όπως υποδηλώνει και το ίδιο το όνομα του περιοδικού, πρόκειται για μια μαρτυρία για την αυθεντική ομορφιά που η ίδια θέλει να βλέπει πιο τακτικά στον χώρο της φωτογραφίας μόδας. Μάθετε πώς δημιουργεί τις δικές της φωτογραφίες: 

 1. Αναλογική φωτογραφία: «χαρίζει περισσότερη ελευθερία και αποπνέει περισσότερη ψυχή από την ψηφιακή και υπερβολικά επεξεργασμένη φωτογραφία.»
 2. Ελάχιστη επεξεργασία: «Πάντοτε προσπαθώ να κάνω τη λιγότερη δυνατή επεξεργασία και να βρίσκω την ομορφιά σε φυσικές, κινηματογραφικές καταστάσεις.»
 3. Έμπνευση: η έμπνευση για την ίδια την Ina και το έργο της πηγάζει από πολλά καθημερινά πράγματα. «Η έμπνευση μπορεί να πηγάζει από τα ταξίδια, την τέχνη, την καθημερινή ζωή και τους ανθρώπους που συναντώ.»

Πώς δημιουργείτε; Ζητήσαμε από έξι μέλη του #authenticbeautymovement να μοιραστούν την άποψή τους για τη δημιουργική αυθεντικότητα

#Authentic­Beauty­Movement
#MYBELIEF