Erika Palkovicova

Erika Palkovicova

Γνωρίστε την Erika Palkovicova, η αστική νομάς με ρίζες στην επαρχία

Community

Παρατηρώντας την Erika Palkovicova να τριγυρνά σε διεθνείς πρωτεύουσες μόδας όπως η Νέα Υόρκη, το Παρίσι και το Μιλάνο με το φυσικό, cool ντύσιμο μοντέλου με skinny Jeans, ένα t-shirt και sneakers, δεν θα μπορούσαμε να τη φανταστούμε ως μια ντροπαλή και ανασφαλή επαρχιώτισσα. Παρ' όλα αυτά, επιμένει ότι δεν είχε αναγνωρίσει την εσωτερική της δύναμη και την εξωτερική της ομορφιά μέχρι τη στιγμή που έφυγε από το χωριό της στη Σλοβακία. "Κατάγομαι από ένα πολύ μικρό χωριό, με 700 περίπου μόνιμους κάτοικους. Εκεί, η αντίληψη της ομορφιάς δεν είναι κάτι τόσο ανοιχτό και όλοι ακολουθούν τον ίδιο δρόμο και ειδικά τις τάσεις. Πλέον, πιστεύω πως αν είχαμε αγαπήσει τα δικά μας ξεχωριστά στυλ και ομορφιά, θα ήταν πολύ καλύτερα. Αυτό έμαθα ταξιδεύοντας τον κόσμο. Ομορφιά δεν είναι απλώς το τέλειο σχήμα ή τα τέλεια κυματιστά μαλλιά, αλλά μπορεί να είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Κυρίως, είναι το να είσαι αβίαστα ο εαυτός σου. Όταν ήμουν μικρή, δεν μου άρεσαν αρκετά πράγματα πάνω μου που πλέον μου αρέσουν. Ήταν όταν ξεκίνησα να ταξιδεύω και να βλέπω διαφορετικές κουλτούρες και λαούς που κατάλαβα πόσο διαφορετικοί είναι οι άνθρωποι και πως ίσως τελικά "να μην είμαι η πιο άσχημη γυναίκα του πλανήτη". Όσο δύσκολο κι αν είναι να φανταστούμε πως αυτή η φυσική καλλονή με τα μακριά ξανθά μαλλιά, την αθλητική σιλουέτα και το λαμπερό δέρμα θα μπορούσε να θεωρεί τον εαυτό της ως κάτι λιγότερο από όμορφη, οι ταπεινοί της τρόποι και η μετριοφροσύνη της αποδεικνύουν ότι όντως έγινε αυτή που είναι αργότερα στη ζωή της. 

Erika Palkovicova, the Urban Nomad with Country Roots

Όταν η Erika μιλάει για τη ζωή στην επαρχία, διχάζεται μεταξύ μιας αίσθησης νοσταλγίας για τα παιδικά της χρόνια μέσα στη φύση, και της αγάπης της για το αστικό lifestyle που απολαμβάνει σήμερα. "Νιώθω περισσότερο ο εαυτός μου σε μια μεγάλη πόλη, καθώς μπορώ να χαθώ, κανείς δεν με ξέρει και δεν μιλάει για εμένα. Στην πόλη, κανένας δεν ασχολείται πραγματικά μαζί σου, κανένας δεν σε κοιτάζει, οπότε μπορείς να είσαι ο εαυτός σου χωρίς να κρίνεσαι για χαζά πράγματα όπως γίνεται σε ένα χωριό". Ένα πρόσφατο ταξίδι της στη Νέα Ζηλανδία, αν και την πήγε πιο μακριά από το σπίτι της από όσο είχε ξαναβρεθεί, επανέφερε έντονες αναμνήσεις από παλιές της διακοπές. "Ταξιδεύοντας σε ένα βαν, ένιωθα πολύ κοντά στον τρόπο που μεγάλωσα, που κοιμόμασταν σε μια σκηνή όταν ήμουν μικρή. Ήθελα να δω πολλά διαφορετικά πράγματα για τα οποία έκανα όνειρα όταν ήμουν μικρή, αλλά μου άρεσε εξίσου να γυρίζω πίσω στις ρίζες μου, να κοιμάμαι σε ένα βαν μη γνωρίζοντας που θα ξυπνήσω την επόμενη μέρα. Είναι ωραίο να υπάρχει μια μίξη και των δύο".

Erika Palkovicova

Εκτός από τις εκπληκτικές της φωτογραφίες από όλο τον κόσμο, η Erika έχει προσελκύσει πολύ θαυμασμό στο Instagram με τις yoga selfies που ανεβάζει τακτικά. "Ξεκίνησα να κάνω yoga όταν ήμουν στη Νέα Υόρκη, πριν από 4,5 περίπου χρόνια και την ερωτεύτηκα από την πρώτη συνεδρία. Είχα ξανακάνει στο παρελθόν αθλήματα αλλά κυρίως ομαδικά, όπως πχ βόλεϊ και άλλα, ήθελα όμως κάτι πιο ήρεμο και χαλαρωτικό. Λόγω των ταξιδίων δεν ήταν εύκολο να το κρατήσω, αλλά τον τελευταίο χρόνο προσπαθώ να το κάνω κάθε ημέρα. Αν έχω δουλειά στις 7, ξυπνάω στις 5. Προσπαθώ να έχω τουλάχιστον μια προτεραιότητα και αυτή τη στιγμή είναι η Yoga".

Αυτοί που πραγματικά βιώνουν την αυθεντική προσωπικότητα της Erika, είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται πιο κοντά της. "Θεωρώ πως είμαι σχετικά ανοιχτή και μου αρέσει να συζητάω για συναισθήματα όταν είμαι θλιμμένη ή χαρούμενη. Νομίζω πως κάποιους τους ενοχλεί, αλλά είμαι απλώς ο εαυτός μου και αυτό δεν μπορώ να το αλλάξω".

Περισσότερα για το Authentic Beauty Movement

#Authentic­Beauty­Movement
#MYBELIEF