Συζήτηση με τον πραγματικό ειδικό: Session stylist Adam Garland

Συζήτηση με τον πραγματικό ειδικό: Session stylist Adam Garland

Ο Βρετανός stylist μιλά για την ενσυναίσθηση, την αγνή ομορφιά, τη διάθεση «no-filter» και τα αυθεντικά μαλλιά

Άνθρωποι

Κυριολεκτικά μιλώντας, ο Adam Garland δεν είναι πολύ μακριά από το σπίτι του. Μεγάλωσε σε μια μικρή, παραθαλάσσια πόλη στην ακτή του Somerset και πλέον ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, που απέχει μόλις δύο ώρες με το τρένο. Μεταφορικά μιλώντας, όμως, ο session stylist βρίσκεται πολύ μακριά από το σπίτι του. Μεγάλωσε χωρίς να γνωρίζει πολλά για την κομμωτική, την ομορφιά ή τη μόδα. Όμως, κάτι πρέπει να υπήρχε στον αέρα του Weston-super-Mare, καθώς ο νεαρός Adam έπιασε την πρώτη του δουλειά στα 14 του σε ένα κομμωτήριο στην πόλη που μεγάλωσε. Το πάθος του για την κομμωτική όχι μόνο παραμένει αμείωτο μέχρι σήμερα που είναι 35 χρόνων, αλλά πλέον και η αδερφή του εργάζεται ως κομμώτρια. Σύμφωνα με τον ίδιο, μερικές φορές λατρεύει «υπερβολικά» τη δουλειά του, αλλά στα 20 περίπου χρόνια που ασχολείται με την ομορφιά των μαλλιών έχει χτίσει ένα εντυπωσιακό portfolio. Η editorial δουλειά του έχει φιλοξενηθεί, μεταξύ άλλων, στο Elle, το Harper’s Bazaar, το L’Officiel και τη Vogue. Τα μοντέλα και οι celebrities που έχει επιμεληθεί ο Βρετανός session stylist έχουν εμφανιστεί σε πασαρέλες και κόκκινα χαλιά σε όλο τον κόσμο. Σε αυτή τη συνέντευξη, εξηγεί γιατί εντάχθηκε στο Authentic Beauty Movement, τι τον εμπνέει και γιατί η Εμπειρία του Authentic Beauty Concept είναι σημαντική για εκείνον προσωπικά.

Από το λούσιμο στην περιποίηση, από την εμπειρία στο αυθεντικό styling στα μαλλιά. Ανακαλύψτε την Αυθεντική Υπογραφή του Adam.

Authentic Beauty Concept: Τι σας εμπνέει σε επαγγελματικό επίπεδο; 

Adam Garland: Πήγαινα για μεσημεριανό χθες και παρατήρησα σε ένα κατάστημα ένα mannequin με εξαιρετικά σμιλευμένα μαλλιά. Μου τράβηξε την προσοχή και σταμάτησα να το φωτογραφίσω. Μπορεί να εμπνευστώ οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή. Το βασικό είναι να είσαι ανοιχτός στην έμπνευση. Από επαγγελματικής άποψης, οι άνθρωποι που με έχουν εμπνεύσει και εξακολουθούν να με εμπνέουν είναι άτομα όπως η make-up artist Lan Grealis, που είναι και μία από τους μέντορές μου. Αυτοί οι άνθρωποι με καθοδήγησαν και με υποστήριξαν σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου. Έχουν δει τον πραγματικό μου εαυτό και με υποστήριξαν με αυθεντικό τρόπο.

Τι σημαίνει για εσάς αγνή ομορφιά; 

Μπορεί να ακουστεί κοινότοπο, αλλά η ευτυχία είναι συνώνυμο της ομορφιάς. Το να ζεις τη ζωή, να απολαμβάνεις την κάθε μέρα, να βλέπεις τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Σε αυτή τη δουλειά, θεωρώ ότι είναι σημαντικό να μένεις προσγειωμένος, να έχεις επίγνωση της ψυχικής υγείας και της ενσυναίσθησης. Μου αρέσει να έχω γύρω μου τέτοιου είδους ανθρώπους, με αυτή την ενέργεια.

Πώς βρίσκετε την αγνή ομορφιά στη δουλειά σας; 

Πάντα θέλω να κάνω τη γυναίκα να αισθάνεται και να δείχνει όμορφη, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Επίσης, μου αρέσει να δουλεύω με ό,τι έχω στη διάθεσή μου και να μην περιπλέκω υπερβολικά τα πράγματα. Στο σετ, αυτό σημαίνει να έχω την αυτοπεποίθηση να πω «Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε πολλά. Αυτή η γυναίκα είναι υπέροχη. Ας προσθέσουμε κάτι λίγο εδώ και κάτι λίγο εκεί, αλλά ας μην καταστρέψουμε τη φυσική της ομορφιά.»

Αυτό ταιριάζει με τη νοοτροπία «no-filter»; 

Αυτή τη στιγμή κλείνει ο κύκλος μας με τα φίλτρα. Όταν πρωτοδημιούργησα λογαριασμό στο Instagram, ένιωθα ενοχές που αφιέρωνα 15 λεπτά για να ρετουσάρω τις φωτογραφίες μου και να βάλω φίλτρα. Εργάζομαι για μερικούς πολύ διάσημους celebrities και έχω πλήρη επίγνωση του πώς ανταποκρίνονται στο χώρο αυτή τη στιγμή. Θεωρώ ότι είναι πολύ ενθαρρυντικό το ότι χρησιμοποιούν λιγότερα φίλτρα και δεν έχουν τόση εμμονή με την τελειότητα. Όλοι προσπαθούν να ρίξουν λίγο τους τόνους.

Τι σημαίνει για εσάς η φράση «Η ομορφιά δεν έχει κανόνες»;

Θεωρώ ότι μπορούμε να καταλάβουμε πόσο ευέλικτα έχουν γίνει πλέον τα πρότυπα ομορφιάς κοιτώντας στο παρελθόν, τότε που η έννοια της ομορφιάς ήταν πολύ πιο περιορισμένη. Μπορούμε να προσδιορίσουμε μια γενική ταυτότητα για κάθε δεκαετία του 20ου αιώνα και έχουμε μια τεράστια κληρονομιά από αναφορές, από τη δεκαετία του '60 μέχρι τη δεκαετία του '90. Σήμερα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλες αυτές τις εναλλακτικές, αλλά είμαστε πιο ελεύθεροι να εκφραστούμε με τον δικό μας τρόπο. Ως καλλιτέχνης, μου αρέσει να εμπνέομαι από αναφορές του παρελθόντος, να τις συνδυάζω και να προσθέτω μια διαφορετική πινελιά. Είναι συναρπαστικό να βλέπεις ότι η επόμενη γενιά προχωράει, ότι χρησιμοποιεί ένα σύνολο από αναφορές χωρίς να περιορίζεται από αυτό. Όταν δεν υπάρχουν κανόνες, μπορούμε να πάρουμε ό,τι θέλουμε για να δημιουργήσουμε το δικό μας look. 

Πώς ταυτίζεστε με το Authentic Beauty Movement;

Το ωραίο με την ιδέα του κινήματος είναι ότι δεν αφορά μόνο τα τα προϊόντα. Όταν κανείς συμμετέχει στο Authentic Beauty Concept, είναι και μέρος του κινήματος. Αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό για όσους επιθυμούν περισσότερο διάλογο. Προσωπικά, μου αρέσει πολύ η οπτική της ενσυναίσθησης. Είναι κάτι το οποίο εξασκώ καθημερινά, μέσα από το διαλογισμό και τη θετική σκέψη. Θεωρώ ότι σε έναν κόσμο όπου όλοι εστιάζουμε στον εξωτερικό κόσμο, είναι σημαντικό να έχουμε επίγνωση της συναισθηματικής ευεξίας – να σκεφτόμαστε λιγότερο το έξω και περισσότερο το μέσα. Για εμένα, αυτό είναι πραγματικά αυθεντικό.

Τι κάνει την Εμπειρία του Authentic Beauty Concept τόσο ξεχωριστή;

Η Εμπειρία, όπως αποκαλούμε την περιποίηση στα κομμωτήριά μας, δεν είναι ένα απλό λούσιμο και styling, είναι μια εμπειρία αυτή καθ' αυτή. Εφαρμόζουμε μάσκα ματιών στους πελάτες και βάζουμε χαλαρωτικούς ήχους ή ωτοασπίδες, που είναι ένας φανταστικός τρόπος για να ξεκινήσει η εμπειρία στο κομμωτήριο. Ακόμα καλύτερος είναι ο τρόπος με τον οποίο ενσωματώνουμε αυτή τη νοοτροπία και στο τέλος της εμπειρίας. Σε αυτό το στάδιο, οι πελάτες μπορούν να συμμετέχουν και αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε συμμετοχή στην κοινότητα. Θα είναι πραγματικά συναρπαστικό να δούμε πώς μπορεί να εξελιχθεί αυτό μέσα στα επόμενα χρόνια.

Πώς θα περιγράφατε την προσέγγιση του Authentic Beauty Concept για τα μαλλιά; 

Έχω λατρέψει τα προϊόντα. Μου επιτρέπουν να δημιουργώ αυτό το ατημέλητο look που ταιριάζει πολύ με την αισθητική μου. Έχω πειραματιστεί εφαρμόζοντας στρώσεις από τα προϊόντα στα μαλλιά. Τα μαλλιά διατηρούνται σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά μπορούν να δουλευτούν. Ως στυλίστας, πρέπει να μπορώ να αλλάζω πράγματα πολύ γρήγορα, γι' αυτό χαίρομαι βλέποντας πώς αντιδρούν αυτά τα προϊόντα.

Πώς μπορεί ο κόσμος να αναγνωρίσει τη δουλειά σας ως στυλιστα;  

Οι άνθρωποι με τους οποίους δουλεύω και οι άνθρωποι που με έχουν καθοδηγήσει στην καριέρα μου, μου έχουν πει επανειλημμένα ότι έχω μαγικό χέρι. Αυτό μπορεί να μεταφράζεται σε ελεύθερες τούφες γύρω από το πρόσωπο, μια αλογοουρά με λίγη κίνηση, ή πιθανώς με τον τρόπο που εφαρμόζω ένα προϊόν. Ακούω με σεμνότητα αυτά τα σχόλια και είναι μεγάλη τιμή για εμένα όταν ο κόσμος αναγνωρίζει τη δουλειά μου. Προσεγγίζω κάθε πελάτη ξεχωριστά, συνδέομαι με το άτομο και μου αρέσει να κάνω ερωτήσεις. Όταν κάνω κάποιον να αισθάνεται άνετα, μπορώ να έχω τη δημιουργική ελευθερία και τον έλεγχο που χρειάζομαι και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Δείτε τον Βρετανό Stylist και AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT Global Advocate, Adam Garland, να δημιουργεί ένα vintage κυματιστό αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας προσεκτικά επιλεγμένα προϊόντα από τη συλλογή μας… Γι' αυτό το ζωντανό look, ο Adam προετοιμάζει φρεσκολουσμένα μαλλιά με το Flawless Primer και τη Shaping Cream, πριν δημιουργήσει έναν απλό, ατελή κυματισμό και τον σταθεροποιήσει με το Working Hairspray. Ο Adam χρησιμοποιεί το Glow Touch για ένα απαλό και λαμπερό τελείωμα.

Άνθρωποι

Μάθετε πως να δημιουργήσετε αυτό το τέλεια ατελές κοντό χτένισμα, καθώς ο AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT Global Advocate, Adam Garland, χρησιμοποιεί διακριτικό dry styling… Ο Adam πρώτα δημιουργεί τη βάση με το Amplify Mousse, χρησιμοποιώντας ένα πιστολάκι για να ενισχύσει τον όγκο, πριν δουλέψει το Dry Shampoo στα μαλλιά για να προσθέσει ελαφρύ έλεγχο και υφή. Το τελικό look ολοκληρώνεται με κομψά, μικρά χτενάκια, τα οποία πρώτα σταθεροποιεί με το Working Hairspray και έπειτα προσθέτει λάμψη με το Glow Touch.

Άνθρωποι

Ανακαλύψτε πως ο AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT Global Advocate και γνωστός Session Stylist, Adam Garland, χρησιμοποιεί καινοτόμες τεχνικές για να δημιουργήσει αυτό το ανεπιτήδευτο slick style… Εδώ, ο Adam προετοιμάζει τα στεγνά μαλλιά με το Strong Hold Hairspray για να προσδώσει σχήμα πριν το σταθεροποιήσει με θερμότητα. Για να καθορίσει την υφή, απλώνει το Shaping Cream στα μαλλιά και προσθέτει το Flawless Primer στις άκρες για διακριτικό έλεγχο. Για τελείωμα, ο Adam δουλέυει το Working Hairspray στα μήκη για να ασφαλίζει τις χαλαρές τούφες.

Άνθρωποι

Παρακολουθήστε τον AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT Global Advocate, Adam Garland, να μας δείχνει πως μια μακριά, κρυφή πλεξούδα μπορεί να δώσει την ψευδαίσθηση κοντών μαλλιών σε αυτό το διαχρονικό αυθεντικό style… Αφού δημιούργησε μια μακριά, χαλαρή πλεξούδα, ο Adam χρησιμοποιεί το Dry Shampoo για να παρέχει κράτημα καθώς διπλώνει τα μαλλιά ψηλά και προς το κάτω ώστε να δημιουργήσει ένα κλασικό σχήμα bob. Χρησιμοποιεί το Strong Hold Hairspray για να σταθεροποιήσει τα πάντα με διάρκεια. Για να αντισταθμίσει το Look, ο Adam χρησιμοποιεί styling με θερμότητα για να προσθέσει διακριτικούς κυματισμούς.

Άνθρωποι

Ο AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT Global Advocate, Adam Garland, με βάση του το Λονδίνο, μας δείχνει πως δημιουργεί το styling σε μακριά μαλλιά με επιπλέον ελαστικότητα και σώμα, χρησιμοποιώντας απλά δύο προϊόντα styling υψηλής επίδοσης… Για αυτό το look, ο Adam προετοιμάζει μακριά, ανάλαφρα μαλλιά με το Dry Shampoo, δουλεύοντας το προϊόν στη ρίζα με τα δάχτυλα για να δημιουργήσει μια αρχική ανύψωση και υφή. Για να αναπτύξει ένα φυσικό τελείωμα με όγκο, χτενίζει στη συνέχεια σε τμήματα τα μαλλιά, ανάποδα προς τη ρίζα. Το Strong Hold Hairspray κρατάει τον όγκο καθώς τα μαλλιά ανακατεύονται και χτενίζονται για να πάρουν ένα ατημέλητο σχήμα.

Άνθρωποι

Eμπνευστείτε και αφήστε τα μακριά μαλλιά ανάλαφρα καθώς ο AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT Global Advocate, Adam Garland, δημιουργεί ένα καλοσχηματισμένο, ανεπιτήδευτο look σε μακριά μαλλιά… Ο Adam προετοιμάζει τα μαλλιά με το Flawless Primer, ένα προϊόν προετοιμασίας σε ρευστή μορφή, με ψιλό ψεκασμό και προστασία κατά της θερμότητας, πριν στριφογυρίσει και σταθεροποιήσει μακριά τμήματα. Στεγνώνει με πιστολάκι, έπειτα χρησιμοποιεί φυσούνα για να δημιουργήσει ένα όμορφα φυσικό κυματιστό look. Καθώς τα μαλλιά αφήνονται ελεύθερα, ο Adam εφαρμόζει το Glow Touch για ένα λαμπερό τελείωμα με απαλό σχήμα και κίνηση.

Άνθρωποι

#Authentic­Beauty­Movement
#MYBELIEF